Välkommen till Skaftö!

Tweed Hotell Skaftö i Fiskebäckskil ligger på den vackra västkust ön, Skaftö i Lysekils kommun i Bohuslän. Skaftö var även inspelningsplatsen för den populära TV-serien Saltön, och placerad ca 11 mil norr om Göteborg.

Här på ön hittar ni vackra promenadstigar och cykelslingor, en 18-håls golfbana, en 9- håls pay & play golfbana,  flera fina butiker, mysiga fiskesamhällen, vackra badstränder, otroliga vyer, granitklippor och riktigt god mat.

Till Torp Köpcentrum tar du dig på en halvtimmes bilresa (40 min med buss), medan en färja korsar Gullmarsfjorden till Lysekil på 12 minuter. I Lysekil finns det möjlighet till shopping, musikunderhållning på sommaren, upptäcka havet och dess spännande invånare på Havets Hus klippbad och god mat nästan året runt.

Är ni intresserade utav någon aktivitet under er vistelse hos oss så samarbetar vi med lite olika företag där vi erbjuder bl.a kajakpaddling längs den bohuslänska kusten, eller varför inte ett ostron och musseläventyr i Lysekil,  vår lokala fiskare Bobo erbjuder hummerfiske och kräftfiske.

Hälsa gärna på hos marinan Lyckans Slip, i den året-runt-öppna gästhamnen finns, förutom flertalet båtplatser, även en trevlig skeppshandel med allt en kan tänkas behöva för en oförglömlig upplevelse, båtsaker, kläder, inredning minilivs och nybakat bröd.

Vi har även bra guider som berättar om vår historia här på ön. Skaftö bär på en rik kulturhistoria genom fisket och sjöfarten samt den anrika badgästkulturen. De genuina samhällena har alla sin egen spännande historia.

Som du säkert märker så finns det otroligt mycket att se och göra på vår fina ö, Skaftö och i Fiskebäckskil!

Vill ni stanna några dagar extra, då kan ni boka boende hos oss vårt systerhotell Slipens Hotell.

När ni har utforskat vår ö och vill vidga era vyer och se vad som finns i vår omgivning inom 1,5 timmes bilväg så kan ni ju besöka några utav de populäraste besöksmålen i Bohuslän:

Nordens Ark– Möt utrotningshotade djur i populär djurpark

Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn – Konstutställningar från hela världen

Skulptur i Pilane på Tjörn – Konstupplevelser bland domarringar och betande får

Är det så att du är ute och båtluffar och besöker flera vackra öar och kustsamhällen så hoppas jag du bokar in några extra dagar hos oss.